Vatisa

Bantning för typ 2-diabetes

Fråga:

Jag har en vän som har typ 2 -diabetes. Han är förvirrad om huruvida att räkna kolhydrater eller kalorier? Vilket är bättre för diabetesbehandling?

Svar:

Det beror på om din vän injicerar insulin eller inte. Typ 2-diabetes är inte alltid kräva behandling med insulin.

Personer med typ 2-diabetes har en sjukdom som inte tillåter sina celler att reagera väldigt snabbt när den naturliga insulinnivåerna i deras blodet börjar stiga. Resultatet är högre än normalt blodsocker. Detta kallas "insulinresistens". De flesta människor kan förbättra insulinresistens med viktminskning.

De flesta som har typ 2 -diabetes är överviktiga. Målet är viktminskning genom att minska det totala antalet kalorier. Det gör du genom att minska ditt intag av kolhydrater och fetter. Jag råder ofta människor att minska antalet kalorier de äter med 250 till 500 kalorier per dag. För de flesta diabetiker, kommer det rekommenderade dagliga totala falla mellan 1.600 och 2.800 kalorier.

"Carb räkna" är ibland bra för personer med typ 2-diabetes som använder insulininjektioner. Detta tillåter en person att förutsäga hur mycket insulin som behövs före en måltid. En relaterad strategi är att använda "mat-posten utbyteslistor." I det här fallet, den insulindos förblir densamma, men olika typer av mat väljs vid olika måltider för "balans" mängden kolhydrater.