Vatisa

Resurser för dem med erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion källor

Organisationer

Europeiska sammanslutningen av sexualitet lärare, kuratorer och terapeuter

PO Box 1960 Ashland, VA 23005 804-752-0026 www.aasect.org
En ideell branschorganisation för sex pedagoger, sex kuratorer och kön terapeuter. Du kan få en lista på certifierade sexualrådgivare eller terapeuter i ditt område, antingen genom att söka på organisationens webbplats eller genom att maila en begäran tillsammans med ett adresserat frankerat kuvert.
Europeiska urologisk förening stiftelse 1000 Corporate Blvd. Baltimore, MD 21090 800-828-7866 (avgiftsfritt) www.urologyhealth.org
Stöder och främjar forskning, patient / offentlig utbildning och opinionsbildning för att förbättra förebyggande, upptäckt, behandling och bot av urologiska sjukdomar. Webbplatsen innehåller information om erektil dysfunktion och en rad andra vuxna urologiska sjukdomar.
National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer National Institutes of Health 3 Information Way Bethesda, MD 20892 800-891-5390 (avgiftsfritt) http://kidney.niddk.nih.gov
Den offentliga informationstjänst av det nationella institutet för Diabetes and Digestive och njursjukdomar, en gren av National Institutes of Health. Den clearing inrättades för att ge korrekt och aktuell information om njure och urologiska sjukdomar för patienter, deras familjer, vårdpersonal och allmänheten.

Böcker

100 frågor och svar om erektil dysfunktion Pamela Ellsworth, MD, och Bob Stanley (Jones & Bartlett, 2003, 187 sidor)
Skriven av en klinisk urolog och en patient med erektil dysfunktion, använder denna bok en fråga-svar-format för att beskriva diagnos och behandling av sjukdomen. Den diskuterar sexuell hälsa inom ramen för den allmänna hälsan.
Att hantera erektil dysfunktion: Hur återfå förtroende och njut Great Sex Michael E. Metz, Ph.D., och Barry W. McCarthy, Ph.D. (New Harbinger Publications, 2004, 168 sidor)
Skriven av två kön terapeuter, denna bok tar upp de biologiska, sociala och psykologiska orsaker till erektil dysfunktion. Den övergripande vårdplan uppmuntrar par att arbeta tillsammans för att lösa problemet.
Erektil dysfunktion: Integrering Couple Therapy, Sex Therapy, och medicinsk behandling Gerald R. Weeks, Ph.D., och Nancy Gambescia, Ph.D. (WW Norton, 2000, 201 sidor)
Med tanke på att erektil dysfunktion har ofta mer än en orsak, vanligtvis kräver mer än en behandling. Denna bok behandlar de medicinska och psykologiska aspekterna av erektil dysfunktion och beskriver hur sexterapi, rådgivning och medicinering kan arbeta i samförstånd.
Sexuell hälsa för män Richard F. Spark, MD (Perseus Books Group, 2000, 440 sidor)
Skriven av en Harvard endokrinolog, innehåller boken information om behandlingar för erektil dysfunktion, attityder om manlig sexualitet genom historien, sexuell lyhördhet, alternativ medicin, prostata mediciner och kirurgi, manliga klimakteriet, och hormonförbättring.