Vatisa

Även med viktminskning droger, är inte lätt att förlora pounds

The National Institute of Health uppskattar 65 procent av befolkningen är överviktiga eller feta. Av de miljontals människor som är överviktiga och gå på en diet varje år, många återfå hela eller en del av den vikt de förlorar inom fem år.

Ändå sökandet efter miraklet viktminskning bota pågår. Verkligheten är att gå ner i vikt kräver en förändring i matvanor och ett uppsving i daglig fysisk aktivitet. Du måste bränna mer kalorier än du förbrukar.

För vissa personer kan dock receptbelagda viktminskning droger hjälpa dem att uppnå sin viktminskning mål. Enligt National Institutes of Health viktkontroll Information Network (WIN), bör viktminskning läkemedel endast användas av mycket överviktiga personer eller personer som är överviktiga eller feta och har andra riskfaktorer för fetma-relaterade sjukdomar. Den WIN säger att dessa läkemedel bör användas tillsammans med ett kost-och träningsprogram.

Receptbelagda viktminskning läkemedel rekommenderas för personer som är överviktiga (de med ett BMI på 30 eller högre), eller för dem som är överviktiga (de med ett BMI på 27 till 29,9) och som lider av eller löper risk för högt blodtryck, hjärtsjukdomar och diabetes. Dessa läkemedel är oftast rekommenderas för personer som är överviktiga och har kunnat gå ner i vikt efter att ha gjort flera försök, medan under överinseende av en vårdgivare. En säker och rimligt mål för viktminskning är 10 procent på sex månader.

Hur de fungerar

Receptbelagda viktminskning droger arbetar i ett av två sätt. De kan undertrycka aptiten och ökar ämnesomsättningen genom att förändra aktiviteten av kemiska hjärn budbärare kallas neurotransmittorer. Läkemedel som gör detta är sibutramin, amfetamin och fentermin. En andra typ av viktminskning drogen minskar kroppens förmåga att absorbera fett. Drogen orlistat arbetar på detta sätt. Din läkare kommer att avgöra vilken typ är bäst för dig med tanke på din sjukdomshistoria och de potentiella biverkningar och interaktioner av varje läkemedel.

Biverkningar av aptithämmare inkluderar huvudvärk, förstoppning, ryggsmärtor, sömnlöshet, muntorrhet, nervositet och orolig mage. Sibutramin bör amfetamin och fentermin inte användas om du har högt blodtryck, koronar hjärtsjukdom eller glaukom. Amfetamin ska inte användas om du har hypertyreos. Phentermine, i sällsynta fall, har associerats med utveckling av pulmonell hypertension, en dödlig lungsjukdom.

Biverkningar av läkemedel som påverkar hur kroppen absorberar fett inkluderar oljig utsöndring, gas (tarmgas) ibland med flytningar, brådskande att ha en avföring, fet eller oljig avföring och ibland fekal inkontinens. Kvinnor kan utveckla menstruation oegentligheter. Personer som tar orlistat måste ta en extra multivitamin för att undvika brister av fettlösliga vitaminer.

Inget magiskt piller

Receptbelagda viktminskning droger är inte magiska drycker. Den WIN rekommenderar de användas i kombination med beteendeterapi och kostrådgivning så att du kan göra långsiktiga förändringar i din kost och aktivitetsmönster. Du måste också se din läkare regelbundet. Studier visar om du inte förlorar four pounds i fyra veckor, är det osannolikt att läkemedlet kommer att bidra till betydande viktminskning.

Viktminskning läkemedel kommer inte att hålla vikten av för alltid. Deras säkerhet har studerats endast under en kort tidsperiod. Och de flesta studier har visat att även med viktminskning droger, kommer de flesta människor inte att kunna behålla viktminskning på lång sikt. Läkemedelsbehandling är endast effektiv när den används tillsammans med en strukturerad kost och träningsprogram. Underhålla viktminskning kräver en hälsosam förändring i livsstil på lång sikt. Om du inte gör livsstilsförändringar, kommer vikten tillbaka.