Vatisa

Medicinsk behandling för fetma

Medicinsk behandling översikt

Behandling av en läkare kan vara nödvändigt när individens egna ansträngningar att gå ner i vikt har misslyckats och / eller när samexisterande medicinska sjukdomar gör det viktigt för en person att gå ner i vikt. Receptbelagda läkemedel kan vara nödvändigt för dem som har fetma-relaterade hälsoproblem. Många människor tar över disk tillskott i ett försök att gå ner i vikt. Men för att säkerställa långsiktig framgång, beteendeåtgärder viktminskning är en viktig del av alla viktminskningsprogram. Beteendestrategier riktar ohälsosamma matvanor och införliva fysisk aktivitet i vardagen. Fetma-associerade ätstörningar kräver behandling av en terapeut, och kan också kräva medicinering.

Särskild behandling av fetma kommer att avgöras av din läkare baserat på:

 • Din ålder, allmänna hälsa och sjukdomshistoria

 • Omfattningen av sjukdomen

 • Din tolerans för vissa läkemedel, förfaranden, eller terapier

 • Förväntningarna på sjukdomsförloppet

 • Din åsikt eller önskemål

Olika typer av medicinsk behandling för fetma

Medicinsk behandling av fetma inkluderar, men är inte begränsade till, följande:

 • Receptbelagda mediciner. De mest förskrivna läkemedel fungerar antingen genom att blockera upptaget av en del fett eller genom att skapa en känsla av fullkomlighet. En av de mest förskrivna läkemedel heter orlistat, eller Xenical.

  Orlistat minskar absorptionen av cirka 30 procent av fett som maten färdas genom matsmältningssystemet. Det kan orsaka täta, oljiga tarmrörelser, men om fett i kosten minskar symtom ofta förbättras. När medicineringen stoppas kan en del eller det mesta av den vikt återfås. Orlistat kanske inte fungerar för alla.

  En annan medicinering, sibutramin (säljs som Meridia), var frivilligt bort från marknaden genom dess beslutsfattare i oktober 2010 efter att den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) fann att drogen var associerad med en ökad risk för hjärtinfarkt.

  Rådgör alltid med din läkare innan du tar något viktminskning drogen.

 • Kosttillskott. Många over-the-counter kosttillskott lovar att hjälpa till att bränna fett snabbare eller minska hungern. Vissa kosttillskott har biverkningar som kan vara farliga. Ett antal av dessa produkter har inte studerats i kliniska prövningar, så många av de biverkningar, fördelar och risker inte är väl dokumenterade.

  Ephedra (ma-huang) innehåller en ingrediens som används i astma medicinering. Kosttillskott som innehåller ephedra har förbjudits av FDA på grund av potentiellt farliga biverkningar.

  Produkter som fungerar som ett laxermedel kan orsaka blodets kaliumnivån att sjunka, vilket kan leda till hjärt-och / eller muskelbesvär. Pyruvat är en populär produkt som kan resultera i att en liten mängd av viktminskning. Emellertid pyruvat, som finns i röda äpplen, ost och rödvin, har inte studerats ingående. Dess viktminskning potential har inte vetenskapligt bevisat.

  Även om det inte finns något tillägg som kan ta över platsen för att äta en hälsosam kost, kan en multivitamin tas dagligen hjälpa stänga närings gapet även för de människor som äter en balanserad kost. Däremot behöver vitamintillskott inte producera viktminskning.

  Rådgör alltid med din läkare innan du tar ett tillägg.

 • Beteendestrategier. På lång sikt kommer de flesta överviktiga vuxna som förlorar vikt återgår till det ursprungliga vikt om pågående beteendestrategier inte används. Det finns tekniker för att initiera och upprätthålla livsstilsförändringar som kan leda till varaktig viktminskning. Vissa beteendemässiga strategier inkluderar att hålla en mat dagbok om vad som åts, där maten var uppäten, när maten var uppäten, när hungern inträffade, och de känslor som fanns när man äter. En liknande aktivitet journal kan också hållas. Dessa tekniker är användbara för att analysera äta och aktivitet beteenden, så att beteenden som måste modifieras kan identifieras och strategier för att förändra dessa beteenden kan utvecklas.

  En kurator kan vara till hjälp med kognitiva tekniker som kan användas för att hjälpa till att förändra en människas tänkande om kroppsuppfattning. Ett belöningssystem, utan samband med mat, kan utvecklas för att hålla en person på väg mot mål viktminskning. Ytterligare beteendetekniker kan omfatta serverar mat från spisen snarare än familjen stil och aldrig titta på tv, läsa, eller gör en annan aktivitet medan man äter.

 • Psykoterapi för ätstörningar. Att äta stora mängder mat på en gång inte nödvändigtvis göra en person en binge eater. Envar overindulges från tid till annan. Men det finns en del feta människor som binge och rensa (självframkallade kräkningar eller missbruk av laxermedel för att bli av med oönskade kalorier från hetsätning) eller äter mycket mat tvångsmässigt utan utrensning komponenten. Dessa beteenden är ätstörningar som kräver behandling av en läkare eller annan vårdgivare. De flesta som har dessa sjukdomar är oftast antingen överviktiga eller feta. Det är viktigt att ätstörningar behandlas innan en fet person försöker gå ner i vikt.

  Vissa ätstörningar som psykoterapi kan vara föreskrivna inkluderar:

  • Bulimia (en sjukdom där en person äter tvångsmässigt och sedan kräks eller använder vatten piller [diuretika], laxermedel, eller ansträngande motion för att förebygga viktökning. Känslor av skuld, skam och depression följer ofta binge.)

  • Binge ätstörning (en sjukdom som liknar bulimi och karakteriseras av episoder av okontrollerad äta eller hetsätning. Den skiljer sig från bulimi i att dess lidande inte rensa sina kroppar av överskottet mat genom kräkningar, missbruk av laxermedel eller urindrivande missbruk.)

Läkare, psykoterapeuter och dietister kan hjälpa en person med ätstörningar. Terapi kan också hjälpa till att ändra beteenden och attityder. Vissa människor dra nytta av medicinering och stödgrupper.