Vatisa

Enkla sätt att komma ihåg att ta dina mediciner

Ett betydande antal av de 3,9 miljarder recept fyllda varje år tas inte på rätt sätt. Som ett resultat av många människor som sätter sin hälsa och liv på spel.

Att ta medicin som ordinerats är viktigt att korrekt hantera din hälsa, en extra, missade eller fel dos kan vara farlig.

Men det finns saker du kan göra för att anpassa din p-piller-ta rutin så att ta rätt medicin i rätt tid blir automatiskt.

Har ett system

Om du har fler än två läkemedel för att hantera, överväga att få ett piller arrangör-en särskild behållare märkt med veckodagarna. Förutom bostäder flera läkemedel, kan ett konkurrensbetingat arrangör vara användbart för att hålla koll på de mediciner som du har tagit.

Många människor kan inte komma ihåg om de tog sina piller eller om de tyckte helt enkelt om att ta det, så de hoppar över doser eller ta för många tabletter.

Men med hjälp av en arrangör, kan du enkelt kontrollera om p-piller saknas dagens bin. Men ändå, om du använder en arrangör, se till att märka varje fack med namnet på medicinering och annan relevant information, så att du alltid ladda arrangören rätt sätt.

Ta dina ledtrådar

Om du har problem att komma ihåg att ta dina mediciner, måste du utveckla ledtrådar som påminner dig, kanske förutom att använda en organisatör.

Till exempel, om du är på en dator hela dagen, kan du programmera den att pipa när det är dags att ta vissa doser. Om du är mer mobil, överväga att investera i en triathlon armbandsur, som kan ställas in att ljuda påminnelselarm.

Programmera din personliga digitala assistent, eller din mobiltelefon larm eller påminnelse program, om du har en, är också ett utmärkt alternativ eftersom den inte bara låter ett larm, visas SMS, t.ex., "Ta ditt hjärta piller nu."

Du kan också köpa piller lock som pip-eller låter ett larm när du behöver ta mediciner. När du har bytt p-piller locket, är timern återställs automatiskt till nästa gång. Andra enheter kan du spela in din egen röst som en påminnelse, enheten spelar då din inspelning vid den tid du behöver för att ta din medicin.

Om ditt problem är att komma ihåg att ta dina mediciner på morgonen eller på kvällen, träna dig själv att komma ihåg att göra det genom att placera dem på strategiska platser.

Om du har apelsinjuice varje morgon, till exempel, lägger dina mediciner på frukostbordet och medvetet försöker att ta dina piller varje morgon när du dricker din juice.

En förvånansvärt effektiv, lågteknologiska alternativ är att göra en checklista med alla dina mediciner och den tid och dag du måste ta dem, sedan lägga den på ditt kylskåp eller annan framträdande plats.

Du gör helt enkelt en bock varje gång du tar din medicin. Se det som din medicin att göra-lista.

För en person som inte kan komma ihåg att ta sina mediciner på grund av Alzheimers sjukdom eller annan form av demens, måste en vårdgivare ta ansvar. Vårdgivaren kan använda en del av samma metoder som ovan-piller arrangörer eller piller påminnelser-för att hålla koll på mediciner som behövs.