Vatisa

Balanserad sätt att uppnå en hälsosam vikt

Enligt Centers for Disease Control 2005-2006 National Health and Nutrition Examination Survey, nästan 70 procent av amerikanska vuxna är överviktiga eller feta och många försöker att banta. Men i Ardenneroffensiven, är fler människor att förlora än att vinna i dessa dagar.

Oavsett om du har försökt att gå ner i vikt på egen hand eller med hjälp av ett viktminskningsprogram, är i fokus för ofta på strängt restriktiva dieter och orealistiska mål, näringsexperter säger. Att inte kunna nå dessa mål kan ställa dig upp för en oändlig cykel av misslyckande och missmod.

Du kan öka dina chanser till framgång genom att fokusera på att hantera din vikt istället för att förlora vikt. Det handlar om att anta en livsstil som inkluderar hälsosam kost och regelbunden fysisk aktivitet, säger den europeiska Dietetic Association (ADA).

Förvaltningsstrategier

Den typiska europeiska kosten består av för mycket mat med för lite näringsvärde. Lyckligtvis kan de flesta människor lära sig att äta hälsosammare genom att göra några förändringar i hur de äter på en daglig basis. Några sådana strategier är:

  • Att hälsa, inte utseendet, din viktkontroll prioritet. Ett realistiskt mål är att nå en hälsosam vikt för dig, inte nödvändigtvis den lägsta vikt du kan nå eller en "ideal" vikt från ett diagram, säger ADA.

  • Med fokus på en hälsosam kost stil, inte på "bantning". Bantning ofta varar endast på kort sikt och sällan ger långsiktig framgång, säger ADA. Att äta hälsosammare med tiden kommer att leda till viktminskning utan att du känner en känsla av utsatthet. Att äta för god hälsa och att äta för att kontrollera vikten är i stort sett samma. Välj en hälsosam kost plan som omfattar en mängd olika frukter och grönsaker, massor av fullkorn och mindre fettrik mat.

  • Att vara mer fysiskt aktiva. Människor som är fysiskt aktiva är mer framgångsrika på att förlora och hålla bort extra pounds. Plus en fysiskt aktiv livsstil ger många belöningar utöver viktkontroll, såsom en minskad risk för hjärtsjukdomar, stroke, diabetes och vissa cancerformer. För viktkontroll, experter rekommenderar sammanlagt minst 30 till 60 minuter av måttlig aktivitet de flesta, om inte alla, dagar i veckan, som innehåller både aerobics och muskelstärkande övningar. Om du inte har tid att få så mycket träning på en gång, kan du dela upp din träningstid i 10-minuters bitar genom dagen. Om du inte har varit fysiskt aktiv, bygga upp gradvis. Fokus på ökad daglig fysisk aktivitet, snarare än att sätta orealistiska träningsmål. Försök att undvika en allt-eller-inget mentalitet - kom ihåg att även korta skurar av aktivitet hjälp. Var noga med att tala med din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram.

Sätt ihop allt

För att garantera din vikt-förvaltningsplan är säkra och effektiva, fråga dig själv följande frågor:

  • Är det tillåter mig att äta mina favoriträtter med måtta?

  • Har planen inkluderar en mängd olika livsmedel från alla fem stora grupper plus oljor i Choosemyplate.gov planen från USDA?

  • Är det inkluderar tilltalande mat jag tycker om att äta för resten av mitt liv, inte bara för ett par veckor eller månader?

  • Är det omfattar livsmedel som finns i snabbköpet där jag brukar handla?

  • Är det inkluderar regelbunden fysisk aktivitet?

Om du kan svara "ja" på alla dessa frågor, är chansen att din viktminskning program ger dig möjlighet att nå långsiktig framgång.