Vatisa

Magsäckskirurgi: Biliopancreatic avledning (BPD)

Magsäckskirurgi ändrar storleken på din mage, längden på din tunntarmen, eller båda. Målet är att begränsa hur mycket mat kan ätas och / eller absorberas på en gång. Under denna typ av förfarande, är en del av magsäcken stängas med häftklamrar för att skapa en mindre påse. Den mindre mage hjälper begränsa mängden mat som du kan äta på en gång. Tunntarmen delas sedan och en del av det anbringas på nytt till magen påse. Eftersom en del eller större delen av tunntarmen förbikopplas, är mindre mat absorberas.

Förfarandet

Du kan ha antingen en Biliopancreatic Diversion (BPD) eller en Biliopancreatic vidarekoppling med duodenal switch (BPD / DS). Med dessa två förfaranden, är en del av magsäcken avlägsnades. Tarmen kapas och den sista delen av tarmen anbringas på nytt till den kvarvarande magsäcken. Endast en mycket kort längd av tarmen som är kvar som kan absorbera mat. Som ett resultat, de flesta av livsmedel som äts drivs ut som avfall och inte absorberas som energi.

Framifrån av magsäcken och tolvfingertarmen. Magen har skurits och häftas. Klipp änden av tunntarmen har tagits upp för att ansluta till magen. Duodenum har skurits ned och anbringas på nytt till tunntarmen. Pilen visar maten passerar från magsäcken till förkortad tunntarm. En annan pil visar vägen för magsafter från magsäcken genom tolvfingertarmen och in i tunntarmen. Matsmältningen börjar i tunntarmen.

Särskild anmärkning: gallblåsan

Magsäckskirurgi är utformad för att förorsaka en stor mängd av viktminskning. Viktminskning kan orsaka avlagringar i gallblåsan kallas gallsten. För att förhindra detta kan gallblåsan tas bort under en operation eller vid en senare tidpunkt.