Vatisa

Penile itch

Vad är penis kliar?

Penis kliar är en kittlande, irriterande känsla tillsammans med den ihållande behov av att repa. Det kan åtföljas av uppkomsten av gupp, missfärgningar eller röda fläckar på könsorganen och testikel område. Liknande symptom kan inkludera blåsor, brännande eller smärta, rodnad, värme eller svullnad, skorpbildning, och ärrvävnad.

Penile kliar kan vara extremt obehagligt och besvärligt och skapar svårigheter med urinering, sexuella relationer, och daglig verksamhet. Förutom symptom i och runt din penis, och beroende på orsaken, kan penis klåda åtföljas av generaliserade symtom, som influensaliknande symtom ( trötthet, feber, halsont, huvudvärk, hosta, värk och smärta) och dålig hälsa i allmänhet.

Många sexuellt överförbara sjukdomar kan orsaka penis klia. Dessa inkluderar herpes, kondylom (humant papillomvirus, eller HPV, infektion), gonorré, trichomoniasis, skabb, blygd löss, och klamydia.

Män som är oomskurna (som har förhuden kvar runt penis) är benägna att balanitis, en inflammation i förhuden som ofta orsakas av dålig hygien, irritation eller infektioner.

Penis kliar är inte en nödsituation, men det kan vara ett tecken på en sjukdom som kan överföras till andra. Omedelbart uppsöka sjukvård om symptomen kvarstår eller orsaka oro.

Symptom

Vilka andra symptom kan uppstå med penis kliar?

Penile klia kan åtfölja andra symptom, som varierar beroende på den bakomliggande sjukdom, åkomma eller sjukdom.... Läs mer om penis kliar symtom

ORSAK

Vad orsakar penis kliar?

Penile itch kan ha ett antal olika orsaker. Utvärdera andra symtom i samband med det kan hjälpa till att identifiera orsaken. Sexuellt överförbara sjukdomar är en vanlig orsak till penis kliar, men sjukdomen kan uppstå från allergier, nonsexually överförbara infektioner och irritation eller inflammation av andra orsaker.... Läs mer om penis kliar orsaker

Fler artiklar