Vatisa

Penile utslag

Vad är en penis utslag?

En penile utslag är närvaron av fläckar eller sår på penis och eventuellt på andra områden i ljumsken eller könsorgan. Det kan åtföljas av klåda som kan vara intensiva och smärta eller ömhet. Liknande symptom kan inkludera blåsor, brännande eller smärta vid urinering, rodnad, värme eller svullnad, skorpbildning, och ärrvävnad.

Penile utslag kan vara mycket obehagligt och besvärligt och kan skapa svårigheter med urinering, sexuella relationer, och daglig verksamhet. Förutom symptom i och runt din penis, och beroende på orsaken, kan penis utslag åtföljas av allmänna symtom, som influensaliknande symtom (trötthet, feber, halsont, huvudvärk, hosta, värk och smärtor) och dålig hälsa i allmänhet.

Herpes är en sexuellt överförbar infektion som kan orsaka smärtsamma, blåsliknande sår på penis och könsorgan. Humant papillomvirus infektion kan orsaka genitala vårtor, som kan visas som flera klumpar eller vårtor på könsorganen. Andra orsaker till penis utslag liknar orsaker till utslag på andra ställen på kroppen och inkluderar psoriasis, eksem, kemisk irritation och allergiska reaktioner. En skabb kvalster angrepp kan också förknippas med flera små knölar på området för klåda.

En penis utslag är inte en nödsituation, men det kan vara ett tecken på en sjukdom som kan överföras till andra. Omedelbart uppsöka sjukvård om symptomen kvarstår eller orsaka oro.

Symptom

Vilka andra symptom kan uppstå med penis utslag?

Penile utslag kan åtfölja andra symptom, som varierar beroende på den bakomliggande sjukdom, åkomma eller sjukdom.... Läs mer om penis hudutslag

ORSAK

Vad orsakar penis utslag?

Penile utslag kan bero på flera olika orsaker, och utvärdera andra symtom i samband kan hjälpa till att identifiera orsaken. Vissa sexuellt överförbara infektioner kan leda till bulor, blåsor eller utslag på könsorganen. Andra orsaker är relaterade till allergiska reaktioner eller irritation.... Läs mer om penis utslag orsaker

Fler artiklar