Vatisa

Penis svullnad

Vad är penis svullnad?

Den känsla av svullnad i, på eller runt din penis kan få den att känna sig röd, inflammerad och öm. Det kan vara varm vid beröring. Infektion är en vanlig orsak till svullnad och inflammation. Den svullnad av infektion eller inflammation ska särskiljas från den normala svullnad (uppförande) av penis som inträffar under den sexuella respons.

Penis svullnad kan åtföljas av blodig eller rosafärgad urin (hematuri), klåda, utslag, rodnad eller obehag. Penis svullnad kan vara mycket obehagligt och skapar svårigheter med det dagliga livet, sexuella relationer, och urinering. Förutom symptom i och runt din penis, kan detta visa sig influensaliknande symtom (trötthet, feber, halsont, huvudvärk, hosta, värk och smärta) eller dålig hälsa i allmänhet.

Balanit, en inflammation i förhuden i oomskurna pojkar och män-en sjukdom som ofta orsakas av dålig hygien, infektion eller irritation-kan också förknippas med penis svullnad.

Vissa sexuellt överförbara sjukdomar kan orsaka penis svullnad. Dessa inkluderar genitala vårtor, herpes, syfilis (sexuellt överförbar sjukdom som orsakas av bakterier) och klamydia.

Omedelbart söka läkarvård om du har penis svullnad tillsammans med hög feber (högre än 101 grader Fahrenheit), rodnad sprider sig in i ljumsken, eller svår smärta i testiklarna. Penis svullnad är oftast inte en nödsituation, men det kan vara ett tecken på en sjukdom som kan överföras till andra. Omedelbart uppsöka sjukvård om symptomen kvarstår eller orsaka oro.

Symptom

Vilka andra symptom kan uppstå med penis svullnad?

Penis svullnad kan åtfölja andra symptom, som varierar beroende på den bakomliggande sjukdom, åkomma eller sjukdom.... Läs mer om penis svullnad symptom

ORSAK

Vad orsakar penis svullnad?

Penis svullnad har en rad olika orsaker, och utvärdera andra symtom i samband med det kan hjälpa till att identifiera orsaken.... Läs mer om penis svullnad orsaker

Fler artiklar