Vatisa

Att skapa ett bättre sexliv

Sex är en del av livet som är fullt av paradoxer. Strippa bort kläder kan göra den starkaste bland oss ​​känner anmärkningsvärt sårbar. Med tiden kan sex med även de mest kärleksfull partner bli djupt förtrogen - och, ja, ho-hum - och ändå finns det oftast gott om okänt territorium att utforska. Lika överraskande, behandla erektil dysfunktion kan skalas tillbaka omslagen på andra problem som har gått obemärkt förbi, tills nu, till exempel svårigheter med upphetsning eller en partners flaggning sexlust eller fysiskt obehag under sex. Och brottas med erektil dysfunktion kan kvitta en cykel av emotionella problem och relationsproblem problem som behöver åtgärdas också, innan sex kan ta en vändning till det bättre.

Oavsett vad du tycker om eller klaga om ditt sexliv, är det troligt att du och din partner kan vidta åtgärder för att förbättra den. I denna anda erbjuder vi detta särskilt avsnitt. Tipsen nedan kan hjälpa dig att få och ge mer sexuell njutning. Och det är sant oavsett om du arbetar med erektil dysfunktion eller inte.

Att prata med din partner

Många par har svårt att prata om sex även under de bästa omständigheter. Vid sexuella problem uppstår, kan känslor av sårad, skam, skuld och förbittring stoppa samtal helt och hållet. Därför att bra kommunikation är en hörnsten i en sund relation, upprättande av en dialog är det första steget, inte bara till ett bättre sexliv, men också till en närmare känslomässigt band. Här är några tips för att ta itu med detta känsliga ämne.

Hitta rätt tid att prata Det finns två typer av sexuella konversationer:. De som du har i sovrummet och de som du har på annat håll. Det är helt lämpligt att berätta för din partner vad som känns bra i mitten av älskog, men det är bäst att vänta tills du är i en mer neutral miljö för att diskutera större frågor, såsom erektil dysfunktion, inkompatibla sexuell lust, eller orgasm bekymmer.

Undvik att kritisera. Couch förslag i positiva termer, till exempel, "Jag älskar verkligen när du rör mitt hår lätt på det sättet", snarare än att fokusera på det negativa. Tillvägagångssätt en sexuell fråga som ett problem som ska lösas snarare än en övning i att tilldela skulden.

Anförtro din partner om förändringar i din kropp. Om du inte längre få erektion bara från tanken på kön, lära din partner hur du röra dig hellre än att låta henne tro att hon inte är tillräckligt attraktiv för att väcka dig längre. Uppmuntra din partner att tala öppet om alla problem hon kan ha. Till exempel, en kvinna går igenom klimakteriet kan finna att vaginal torrhet är ett problem eller att värmevallningar håller henne på natten, påfrestande hennes energi. Det är mycket bättre för er båda att veta vad som verkligen händer i stället för att tolka fysiska förändringar som ointresse.

Var ärlig. Lika utmanande som det är att tala om eventuella sexuella problem, svårighetsgrad skjuter i höjden när frågan är begravd under år av lögner, sårad, och förbittring.

Inte likställa kärlek med sexuell aktivitet. Skapa en atmosfär av omsorg och ömhet. Skyll inte på dig själv eller din partner för dina sexuella svårigheter. Fokusera istället på att upprätthålla känslomässig och fysisk intimitet i din relation.